LVI-suunnittelu kokonaisvaltaisesti

Tarjoamme laadukasta LVI-suunnittelua kaikkiin rakennusprojekteihin. Meillä löytyy monipuolisesti kokemusta kaikilta alan eri tasoilta, työmaa-asennuksesta, työmaavalvonnasta ja suunnittelusta. 

LVI-suunnittelu on olennainen osa rakennusprojekteja, joka edistää terveellistä ja viihtyisää sisäilmaa, energiatehokkuutta ja kestävää kehitystä. Investoimalla ammattitaitoiseen LVI-suunnitteluun ja toteutukseen voidaan saavuttaa merkittäviä etuja sekä rakennuksen käyttäjille että omistajille, ympäristölle ja yhteiskunnalle. Palvelemme mm. Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Oulussa sekä koko muun Suomen alueella.

LVI-suunnittelun merkitys

LVI-suunnittelu, eli lämpö-, vesi- ja ilmastointitekniikan suunnittelu, on ratkaisevan tärkeä osa rakennusprojekteja ja modernin elämänlaadun ylläpitämistä. Se kattaa rakennusten sisäisten lämmitys-, vesi- ja ilmanvaihtojärjestelmien suunnittelun, toteutuksen ja ylläpidon. LVI-suunnittelulla pyritään varmistamaan terveellinen, turvallinen, viihtyisä ja energiatehokas sisäilma rakennuksissa, mikä parantaa ihmisten hyvinvointia, työtehoa ja ympäristön kestävyyttä.

LVI-suunnittelutoimistostamme saat:  

 • KVV-suunnitelmat eli vesi- ja viemärisuunnitelmat
 • IV-suunnitelmat
 • Lämmityssuunnitelmat
 • Hulevesisuunnitelmat
 • Jäähdytyssuunnitelmat
 • Olosuhdesimuloinnit
 • Palokatkosuunnitelmat
 • Määrälaskennat
 • BIM-tietomallit
Ote rakennuksen LVI-suunnitelmasta.

Näin tilaat LVI-suunnittelun

 • Kun tarvitset LVI-suunnittelua, jätä yhteystiedot (sähköpostiosoite / puhelinnumero) niin otamme yhteyttä. Meihin voit olla yhteydessä sähköpostitse (etunimi.sukunimi@taitoplan.fi) tai yhteydenottolomakkeella. Voit myös soittaa meille puh. +358 10 319 7667.
 • Yhteydenoton jälkeen selvitämme tarvittavat tiedot, jotta voimme antaa tarjouksen.
 • Tarjouksen lähettämisen jälkeen asiakas voi tehdä tilauksen. Tässä vaiheessa pyydetään lähtötiedot suunnittelua varten sekä sovitaan suunnittelun aikataulu.
 • Suunnitteluaikataulu alustavasti: omakotitalot tai pienkohteet 2-4 vkoa, isommat kohteet, koon mukaan esim. 1 kk – 6 kk.
 
LVI-suunnittelu

Miksi LVI-suunnittelu meiltä?

 • Sovituissa aikatauluissa pysyen – teemme sen minkä lupaamme.
 • Pidämme yhteistyöstä urakoitsijoiden kanssa.
 • Ottamalla meidät mukaan projektiin varhaisessa vaiheessa, pystymme määrittelemään kiinteistön juuri sellaiseksi, kun tilaaja sen haluaa. Suunnittelijoina meillä on vahvuus ja taito ymmärtää energian käyttö rakennuksessa. Pystymme konsultoimaan, miten energia kannattaa tuottaa ja mitä vaatimuksia sille on olemassa. Meillä on kokemusta siitä mitä kiinteistön omistajat ja rakennuttajat haluavat. Kun tekniset asiat määritellään rakennukseen varhaisessa vaiheessa, pystytään optimoimaan tarvittavan kokoiselle laitteistolle tarkka hinta.
 • Meidän oma etumme on, että rakennushankkeet toteutuvat ja rakennusliike saa kaupan, joten panostuksemme työhön on sen mukaista.

LVI-suunnitelman osat

LVI-suunnitelma on tekninen dokumentti, joka sisältää tiedot suunnitelluista lämmitys-, vesi- ja ilmanvaihtojärjestelmistä. Se on osa laajempaa rakennussuunnitelmaa, joka on yleensä toimitettava rakennuslupahakemuksen yhteydessä ja rakentamisen aikana. LVI-suunnitelman laatii LVI-insinööri tai muu asiantuntija, ja se on hyväksytettävä viranomaisten toimesta.

Käyttömukavuus

Huomioon otettavia tekijöitä LVI-suunnittelussa ovat myös rakennuksen käyttäjien tarpeet ja mieltymykset.

Tämä tarkoittaa toimivan lämmityksen ja jäähdytyksen sekä hiljaisen ja tasapainoisen ilmanvaihdon suunnittelua. Tällöin työntekijät ja asukkaat voivat tuntea olonsa mukavammaksi, terveemmäksi ja olla tuottavampia.

Sisäilman laatu

LVI-järjestelmät vaikuttavat merkittävästi sisäilman laatuun, lämpötilaan ja kosteuteen.

Hyvällä suunnittelulla voidaan varmistaa, että rakennuksen käyttäjille tarjotaan terveellinen ja viihtyisä sisäympäristö. Suunnittelun tulee esimerkiksi huomioida riittävä ilmanvaihto, huonelämpötila, kosteuden hallinta ja epäpuhtauksien poisto.

Energiataloudellisuus


LVI-suunnittelulla on keskeinen rooli rakennusten energiatehokkuuden varmistamisessa.
Sen avulla pyritään minimoimaan rakennuksen energiankulutus ja siitä aiheutuvat kustannukset sekä ympäristövaikutukset.

Tämä voidaan toteuttaa esimerkiksi valitsemalla oikeat tekniset ratkaisut ja laitteet, kuten energiatehokkaat lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmät, lämmöntalteenotto ja uusiutuvan energian hyödyntäminen.

Energiatehokkuus voidaan ajatella myös niin että, energia, jota tarvitaan rakennuksessa, on mahdollisimman järkevää ja tehokasta.

Kestävä kehitys ja kustannussäästöt

LVI-suunnittelussa on tärkeää edistää ympäristön kestävyyttä ja luonnonvarojen säästämistä, esimerkiksi toteuttamalla energiatehokkaita ja ekologisia ratkaisuja.

Lämmitys- ja jäähdytysenergian tarve voidaan kattaa ainakin osittain uusiutuvilla energialähteillä, kuten aurinko- ja geotermisellä energialla. Lisäksi LVI-suunnittelulla voidaan ennakoida ja hallita rakennus- ja käyttökustannuksia tehokkaasti.
Optimoimalla järjestelmien ja laitteiden toiminta, huomioimalla energiansäästöt ja vähentämällä huolto-, korjaus- ja uusimistarpeita, voidaan saavuttaa kustannustehokkuutta pitkällä aikavälillä. Tavoitteiden saavuttamisen ratkaisu löytyy usein hyvästä LVI-suunnittelusta.

Pyydä tarjous LVI-suunnittelusta

arkisin 9:00 – 16:00

Hiltusenkaarre 9b, 90620 OULU