Taitoplan jatkoi vahvaa kasvua vuonna 2021

Vuosi 2021 oli Taitoplanille kasvun vuosi. Maailmalla jyllänneestä koronapandemiasta huolimatta Taitoplan kasvatti liikevaihtoaan vuoden aikana huikeat 54%. Projekteja kertyi reilut 300 eri puolilla Suomea. Kohteita oli taas runsaasti, mm. toimistorakennuksia, palvelutaloja, vanhainkoteja, opetusrakennuksia, päiväkoteja, pienempiä asuinrakennuksia, asuinkerrostaloja ja toimitiloja.

Taitoplan palkkasi vuoden aikana neljä uutta työntekijää. Se mahdollisti yhteistyöllään myös LVI-alan opiskelijan opinnäytetyön tekemisen. Hyvin sujuneesta yhteistyöstä seurasi opintojen jälkeen työpaikka Taitoplanissa.

Miltä näyttää vuosi 2022?

Helmikuussa alkanut Ukrainan sota on varjostanut koko maailmaa. Sota on näkynyt osittain myös Taitoplanin projekteissa. Osaan hankkeista on tullut epävarmuustekijöitä, ja energian hintojen nousu ja epätietoisuus toimitusvarmuuksista on aiheuttanut toimenpiteitä. Tämän vuoden yhdeksi tavoitteeksi on noussut ilmastonmuutoksen torjumisen rinnalle omavaraisuuden nostaminen energiantuotannossa. Fossiilisten polttoaineiden käyttämistä lämmityksessä ja sähköntuotannossa pyritään korvaamaan muilla energianlähteillä, kuten uusiutuvalla energialla, joka onkin noussut merkittävimmäksi energianlähteeksi vuonna 2021 sekä Suomessa että muualla EU:ssa.

Projekteissaan Taitoplan pyrkii aina maksimoimaan energiatehokkuuden. Uutena työkaluna energiatehokkuuden takaamiseksi se on ottanut käyttöön olosuhdesimulaattorin, jonka avulla pystytään varmistamaan kohteissa mahdollisimman pieni energiankulutus ja maksimoimaan kustannustehokkuus. Nämä ominaisuudet ovat tässä hetkessä ja tulevaisuudessa yhä tärkeämpiä.

Muilta osin Taitoplan aikoo tänäkin vuonna jatkaa vahvaa kasvuaan sekä investoida ja luoda uusia työpaikkoja. Kesäksi palkataan uusia tulevaisuuden lupauksia ja työntekijöitä autetaan saavuttamaan yhä timanttisempi ammattitaito.