Tarjoamme laadukasta LVI-suunnittelua kaikkiin rakennusprojekteihin. Meillä löytyy monipuolisesti kokemusta kaikilta alan eri tasoilta, työmaa-asennuksesta, työmaavalvonnasta ja suunnittelusta.
Palvelemme koko Suomen alueella.
LVI-suunnittelu on olennainen osa rakennusprojekteja ja edistää terveellistä ja viihtyisää sisäilmaa, energiatehokkuutta sekä kestävää kehitystä. Investoimalla ammattitaitoiseen LVI-suunnitteluun ja toteutukseen voidaan saavuttaa merkittäviä etuja sekä rakennuksen käyttäjille että omistajille, ympäristölle ja yhteiskunnalle. Palvelemme Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Oulussa sekä koko muun Suomen alueella.
LVI-suunnittelu, eli lämpö-, vesi- ja ilmastointitekniikan suunnittelu, on ratkaisevan tärkeä osa rakennusprojekteja ja modernin elämänlaadun ylläpitämistä. Se kattaa rakennusten sisäisten lämmitys-, vesi- ja ilmanvaihtojärjestelmien suunnittelun, toteutuksen ja ylläpidon. LVI-suunnittelulla pyritään varmistamaan terveellinen, turvallinen, viihtyisä ja energiatehokas sisäilma rakennuksissa, mikä parantaa ihmisten hyvinvointia, työtehoa ja ympäristön kestävyyttä.
LVI-suunnitteluprosessimme on vuorovaikutteinen ja asiakaslähtöinen. Suunnitteluvaiheessa ehdotamme ja päätämme yhdessä kanssasi parhaat ratkaisut eri järjestelmiin.
Pyrimme varmistamaan, että jokainen suunnittelemaamme järjestelmä vastaa tarpeitasi ja toiveitasi.
Ota yhteyttä, niin luodaan yhdessä toimiva ja energiatehokas LVI-ratkaisu!
Suuremmissa rakennushankkeissa esimerkiksi palvelutaloissa, opetusrakennuksissa ja toimistorakennuksissa tarvitaan usein myös jäähdytyssuunnittelua.
Jäähdytyssuunnittelussa mitoitamme jäähdytystarpeen sovituilla lämpökuormilla, jolloin rakennuksen sisäilmasto saadaan halutunlaiseksi.
Jäähdytystarpeen erilaiset laskentatavat eroavat toisistaan ja dynaaminen simulointi on tarkimpia tapoja selvittää jäähdytystarve. Tarjoamme dynaamista simulointia kaikille jäähdytetyille rakennuksille. Olosuhdesimuloinnin ansiosta sisäilmasto-olosuhteet voidaan ennustaa etukäteen.
Tyypillinen täydellinen LVI-suunnitelma sisältää LVI-asemapiirroksen, rakennuksen sisäpuolisen vesi- ja viemärisuunnitelman, ilmanvaihtosuunnitelman, lämmityssuunnitelman sekä kytkentäkaaviot ja laiteluettelot. Teemme myös erikseen osasuunnitelmia, esimerkiksi ilmanvaihtosuunnitelman.
Meiltä saatte myös vastaavan taloteknisen suunnittelijan. Tarjoamme kattavaa tukea ja asiantuntemusta, jotta projektinne edistyvät sujuvasti ja rakennuslupa saadaan kuntoon nopeasti.
Tehdäksemme sinulle räätälöidyn tarjouksen LVI-suunnittelusta, tarvitsemme seuraavat suunnittelun lähtötiedot:
Lähetä meille nämä tiedot, niin pääsemme aloittamaan juuri sinun tarpeisiisi vastaavan LVI-suunnitelman luonnin. Autamme mielellämme varmistamaan, että projekti etenee sujuvasti ja tehokkaasti.
Meiltä onnistuu vaativatkin projektit, muun muassa:
Meillä mallinnamme kaikki LVI-suunnitelmat käyttäen uusinta teknologiaa, mikä mahdollistaa sujuvan yhteensovittamisen muiden suunnittelualojen kanssa, havainnollistaa suunnitteluratkaisuja ja varmistaa laatua. Kun tilaatte LVI-suunnitelmat meiltä, voitte luottaa siihen, että integraatio rakennusprojektinne muihin osiin on vaivatonta ja tehokasta, varmistaen optimaalisen lopputuloksen.
Rakennuksen tietomallimuotoisella suunnitelmalla tarkoitetaan rakennuksen tietojen kokonaisuutta koneluettavassa ja yhteentoimivassa tietorakenteessa sisältäen rakennuksen sijainnin, geometrian ja muodon kolmiulotteisena mallina sekä tiedot rakennuksesta.
Rakentamislaki https://finlex.fi/fi/laki/alkup/2023/20230751
BIM, tai rakennuksen tietomalli, on keskeinen työkalu modernissa rakennusalan suunnittelussa ja hallinnassa. Se edustaa rakennuksen kokonaistiedon mallia, joka on tallennettu koneluettavaan ja yhteentoimivaan muotoon. Tietomallinnus kattaa kaikki olennaiset tiedot rakennuksesta, kuten sen sijainnin, geometrian, muodon ja kolmiulotteisen mallin. BIM:n hyödyntäminen mahdollistaa rakennusprojektien tehokkaamman suunnittelun, toteutuksen ja ylläpidon, sillä se tarjoaa tarkan ja yksityiskohtaisen näkymän rakennuksen ominaisuuksista jo suunnitteluvaiheessa. Rakennuksen tietomallinnuksen avulla kaikki projektiin osallistuvat tahot pääsevät hyödyntämään ja päivittämään tietoja reaaliaikaisesti, mikä parantaa yhteistyötä, vähentää virheitä ja nopeuttaa työn etenemistä. Tietomallinnuksen rooli rakennusalalla korostuu entisestään digitalisaation ja älykkäiden rakennusteknologioiden myötä, minkä vuoksi sen merkitys on kasvussa niin suunnittelijoiden, rakentajien kuin kiinteistönhoitajienkin keskuudessa.
Asiakastyytyväisyys on meille tärkeintä. Siksi kuuntelemme aktiivisesti asiakkaidemme toiveita ja tarpeita koko suunnitteluprosessin ajan ja tarjoamme kattavaa asiantuntijatukea myös projektin valmistumisen jälkeen.
Panostamme jatkuvaan kehitykseen ja seuraamme alan viimeisimpiä innovaatioita ja säädöksiä. Näin voimme tarjota asiakkaillemme aina parhaita ja ajankohtaisimpia ratkaisuja, jotka vastaavat nykypäivän vaatimuksiin ja tulevaisuuden haasteisiin.
Ota meihin yhteyttä, niin luodaan yhdessä älykäs ja kestävä LVI-ratkaisu, joka parantaa sekä rakennuksen että sen käyttäjien hyvinvointia.
LVI-suunnitelma on tekninen dokumentti, joka sisältää tiedot suunnitelluista lämmitys-, vesi- ja ilmanvaihtojärjestelmistä. Se on osa laajempaa rakennussuunnitelmaa, joka on yleensä toimitettava rakennuslupahakemuksen yhteydessä ja rakentamisen aikana. LVI-suunnitelman laatii LVI-insinööri tai muu asiantuntija, ja se on hyväksytettävä viranomaisten toimesta.
Huomioon otettavia tekijöitä LVI-suunnittelussa ovat myös rakennuksen käyttäjien tarpeet ja mieltymykset.
Tämä tarkoittaa toimivan lämmityksen ja jäähdytyksen sekä hiljaisen ja tasapainoisen ilmanvaihdon suunnittelua. Tällöin työntekijät ja asukkaat voivat tuntea olonsa mukavammaksi, terveemmäksi ja olla tuottavampia.
LVI-järjestelmät vaikuttavat merkittävästi sisäilman laatuun, lämpötilaan ja kosteuteen.
Hyvällä suunnittelulla voidaan varmistaa, että rakennuksen käyttäjille tarjotaan terveellinen ja viihtyisä sisäympäristö. Suunnittelun tulee esimerkiksi huomioida riittävä ilmanvaihto, huonelämpötila, kosteuden hallinta ja epäpuhtauksien poisto.
LVI-suunnittelulla on keskeinen rooli rakennusten energiatehokkuuden varmistamisessa.
Sen avulla pyritään minimoimaan rakennuksen energiankulutus ja siitä aiheutuvat kustannukset sekä ympäristövaikutukset.
Tämä voidaan toteuttaa esimerkiksi valitsemalla oikeat tekniset ratkaisut ja laitteet, kuten energiatehokkaat lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmät, lämmöntalteenotto ja uusiutuvan energian hyödyntäminen.
Energiatehokkuus voidaan ajatella myös niin että, energia, jota tarvitaan rakennuksessa, on mahdollisimman järkevää ja tehokasta.
LVI-suunnittelussa on tärkeää edistää ympäristön kestävyyttä ja luonnonvarojen säästämistä, esimerkiksi toteuttamalla energiatehokkaita ja ekologisia ratkaisuja.
Lämmitys- ja jäähdytysenergian tarve voidaan kattaa ainakin osittain uusiutuvilla energialähteillä, kuten aurinko- ja geotermisellä energialla. Lisäksi LVI-suunnittelulla voidaan ennakoida ja hallita rakennus- ja käyttökustannuksia tehokkaasti.
Optimoimalla järjestelmien ja laitteiden toiminta, huomioimalla energiansäästöt ja vähentämällä huolto-, korjaus- ja uusimistarpeita, voidaan saavuttaa kustannustehokkuutta pitkällä aikavälillä. Tavoitteiden saavuttamisen ratkaisu löytyy usein hyvästä LVI-suunnittelusta.
Taitoplan on talotekniikan suunnittelutoimisto, joka toimii koko Suomen alueella. Ydinosaamistamme on talotehtaiden, rakennusliikkeiden ja LVI-asennuksen kanssa tehtävä talotekniikan kokonaisvaltainen prosessinhoito.